بعد از فرار شاه مخلوغ از ایران ، زمزمه ها برای بازگشت اما در روزنامه های مختلف کشور پیچیده شد. هر کدام از روزنامه ها سعی داشتند اولین روزنامه ای باشند که خبر بازگشت امام را نوید می دهند.
408 سال پیش، زمانی که فرانسه هنوز حکومت مطلق «هانری چهارم» را تجربه می کرد، در استراسبورگ، یکی از شهرهای فرانسه و یک جمهوری آزاد در قرن شانزدهم میلادی، جایی که آن را به عنوان مرکز قانونگذاری اروپا نامیدهاند، مردی به نام «یوهان کارولوس» نشریهای با عنوان «مجموعهای از اخبار قابلتوجه و بهیادماندنی» را منتشر کرد.
شهید چمران در جبهه سوسنگرد در نبردی جانانه به شهادت رسید. ایشان در سن 49 سالگی در حالی که خدمات بسیاری به انقلاب و شیعیان دنیا ارائه کرده بودند به شهادت رسیدند.
آیت الله اشرفی اصفهانی عالم برجسته در دوران انقلاب به دست یکی از منافقین کور دل به شهادت رسید. روزنامه زیر شرحی از آخرین حالات زندگی این عالم برجسته و بیانات امام خمینی(ع) درمورد ایشان را روایت کرده است.
سربرگ صفحه اول شماره اول از سال اول روزنامه طوفان به تاریخ جمعه، 2 سنبله یا شهریور سال 1300 ه.ش، با بنیان گذاری و صاحب امتیازی محمد فرخی یزدی، مدیر مسیولی سید علی اکبر موسوی زاده و نشر مطبعه باقر زاده در تهران؛ بهای تک شماره طوفان که در سال اول در هفته دو روز چاپ می شد 8 شاهی و دفتر آن در خیابان لاله زار بود؛ نماد و کلیشه روزنامه دریای متلاطمی است ...
حکومت ناصرالدین شاه تلاش می کرد تا به هر نحوه ممکن از ورود روزنامه به داخل کشور جلوگیری کند. «اگر روزنامه را در مناطق مرزی از کسی می گرفتند او را کتک می زدند و تنبیه می کردند.» با همه این احوال «روزنامه اختر با وسایل سفارتخانه های کشورهای دیگر وارد ایران می شد.
نخستین روزنامه ایران از سوی میرزا صالح شیرازی بیست و پنجم محرم 1253 قمری به نام کاغذ اخبار یا اخبار وقایع دارالخلافه انتشار یافت و برخلاف اسمش، ماهنامه بود. اداره این روزنامه را خود میرزاصالح شیرازی به عهده داشت.
در دوران سلطنت رضاشاه که بحث رجعت به ایران باستان و تاکید بر ایران پیش از اسلام قوت گرفته بود، "سعید نفیسی" از مشاوران نزدیک رضاخان به وی پیشنهاد کرد نام کشور رسما به "ایران" تغییر یابد، این پیشنهاد در آذر ماه 1313 شمسی رنگ واقعیت به خود گرفت، یادداشتی را که از نظر می گذرانید، مقاله ای از سعید نفیسی در روزنامه اطلاعات است بعد از رسمی شدن عنوان ایران،...
اولین روزنامه چاپی که به زبان فارسی در ایران منتشر شده در سال 1253 یعنی سال چهارم سلطنت محمدشاه قاجار بوده است که آن را در طهران میرزا محمد صالح مهندس شیرازی به چاپ سنگی انتشار داده است.